Film
Italiaanse film - Fai bei sogni (2016)

Regie: Marco Bellocchio
Duur: 134 min.
Ondertiteling: Nederlands

Met: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea en Fabrizio Gifuni

Inleiding: Isabel van de Kant

Turijn 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal.

Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa. Hij wordt oorlogsverslaggever in voormalig Joegoslavië, waar hij last krijgt van paniekaanvallen.

Terug thuis in Turijn ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijke herinneringen doet bovendrijven. Enig lichtpuntje in de miserie: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (de Franse filmvedette Bérénice Bejo). Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien?

Dit bitterzoete drama is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa.

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda