Talkshow
De Divan

Mens zijn in een dierenlijf. Kunnen we ons werkelijk bevrijden van storende gevoelens?

Dankzij recent onderzoek bij dieren beginnen we te begrijpen waarom we zo vaak onnodig angstig, boos, defensief en kinderachtig zijn. Er is een logische oorzaak voor de moeite die we hebben met volledig uit de verf komen en het dienen van onze lange termijn belangen. In een mensenhoofd is de hele evolutie te zien, reptiel en zoogdier zien we er onveranderd in terug. In het zoogdier-stuk zitten de zevenbasis-emoties, die dagelijks voor onze overleving zorgen.


Pien Wijn, jurist en GZ-psycholoog zocht in ruim twintigjaar behandelen van studenten en andere begaafde ‘neuroten’ naar de logica van psychische klachten. Het hersenonderzoek bij dieren gaf extra onderbouwing voor haar behandelmethode gericht op kalmeren van het emotionele systeem en het als nog verwerken van in de tijd vastzittende nare herinneringen.

De Divan
Psychologische zaken op de Divan gelegd, en beschouwd vanuit de historische en de huidige wetenschappelijke kennis van de psychoanalyse. Hou de website in de gaten voor meer informatie over deze Divan.

Wellicht ook leuk

No items found.
Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda