Talkshow
De Groene Kring

De eerste Groene Kring na de lockdown komt eraan!

Anders! Leuker! Op 5 oktober, de eerste maandag van de maand. Niet meer down under in Club Up, maar coronaproef in de bar.

Hoofdrolspeler in het stikstof debat, D’66 Kamerlid Tjeerd de Groot, komt verhalen.

Waar waren we ook alweer gebleven?
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar Nederland was begin dit jaar in de ban van de stikstof-crisis, het rapport van de commissie-Remkes en boerenprotesten.

Tjeerd de Groot speelde in die periode een sleutelrol. Hij kreeg in één keer nationale bekendheid toen hij aan de vooravond van de publicatie van het rapport-Remkes pleitte voor de halvering van de veestapel, waarmee hij de woede van de boeren over zich heen kreeg. En meer, want door de radicale boeren werd hij uitgemaakt voor ‘ongedierte’ dat zou moeten worden ‘afgeschoten’, dan wel ‘een propje lood verdiende’. Hij deed aangifte van de bedreigingen.

We praten met De Groot over de voortgaande discussie in politiek Den Haag over stikstof, landbouwhervormingen, over de koers die minister Carola Schouten vaart, zijn gesprekken met de boeren-activisten, zijn botsingen met Thierry Baudet in de Tweede Kamer en meer.

Let op! Deze keer dus geen reguliere Groene Kring, maar een diner in de grote sociëteits zaal met een gesprek op het podium. wel zoals altijd een veganistische maaltijd.


18:00 uur        Inloop met borrel
19:00 uur        Aan tafel voor een portie kletskoek
20:00 uur        Het diner wordt geserveerd.

Slechts €22,50 euro. (excl. drankjes) 
Het spreekt voor zich dat louter het praatje en elders eten in deze setting geen optie meer is en je alleen voor tutti, gesprek èn diner kan boeken.

We hopen je weer te zien.

En reageer snel, want de wereldberoemde binnenhuisarchitecte Covida de la Corona heeft het aantal zitplekken gehalveerd.

 

 

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda