Talkshow
De Kunst Kring

Met Wineke Gartz en Kim Tuin

In het Kröller-Müller Museum is op dit moment de tentoonstelling ‘Le rêve, la route, le mur’ van Wineke Gartz te zien, waarvoor ze het gebouw als uitgangspunt heeft gebruikt. In haar werk refereert ze aan de ontstaansgeschiedenis, de ordening van de ruimtes na en naast elkaar, de manier waarop mensen zich door die ruimtes bewegen, het binnenvallende licht dat steeds verandert.

Kim Tuin is directeur van Het HEM, dé nieuwe plek voor moderne kunst in Nederland die in juni van dit jaar is geopend in de voormalige munitiefabriek in Zaandam. De vergelijkingen met het Tate Modern zijn snel gemaakt: grote, rauwe ruimtes in een voormalig industrieel complex. Tuin was eerder directeur van de stichting NDSM-werf. In opdracht van filantroop Alex Mulder (ook eigenaar van De Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde) ontwikkelde ze een concept waarbij steeds een nieuwe curator de beschikking heeft over tienduizend vierkante meter. De eerste curatoren waren Edson Sabajo en Guillaume Schmidt. Onlangs is de tweede editie geopend door de Chileense kunstenaar Nicolás Jaar. Het Parool noemde de tentoonstelling ‘in één woord geestverruimend’.

Programma:
18:30 uur inloop
19:00 uur programma in Club Up
20:15 uur gezamenlijk diner in het restaurant

Wil je op de hoogte gehouden worden van de programma's van De Kunst Kring? Dan kun je je aanmelden voor de speciale nieuwsbrief via deze link.

Het interview is vrij toegankelijk voor niet-leden. Wil je wel komen, maar blijf je niet eten, meld je dan aan via de knop.


Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda