Expositie
Huidige expositie | Sanne Boekel

Sanne Boekel - Car-antenne

Zeefdrukinstallatie

 

Aan het begin van de Corona pandemie, terwijl de culturele sector compleet stil viel, startte de Groningse kunstenaar en illustrator Sanne Boekel uit verveling met haar eigen autocollectie. Eerst behandelt ze het thema van de getekende auto’s vrij abstract. Het kleurgebruik is overwegend blauw, rood en geel. Boekel speelt met perspectieven en cartooneske wielen en designs.

In tijd worden de auto’s voor haar emblematisch voor het nieuwe Corona tijdperk. Car-antenne is een kritisch werkstuk over de polarisatie tussen de haves en de have-nots. De positie van de kunstenaar of maker is uiterst penibel in een overwegend geld gedreven maatschappij. De autostaat voor de rijdende bubbel waarmee we elkaar Coronaproof vermijden.

Boekel vraagt zich af hoe ze hier iets aan toe kan voegen. Ze start haar eigen autogarage en begint auto’s te verkopen: getekende-en betaalbare auto’s.

Hiermee kan ze de pandemie downsizen en veranderen in een speelveld. Door de auto’s in reeksen te zetten maakt ze haar eigen file.

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda