Talkshow
HartBeat | Jaap Boots

BAMBALAM, zo heet de nieuwe rock-gedichtenbundel van Jaap Boots. Als DJ maakte hij jarenlang programma’s voor de VPRO. Over deze avonturen schreef hij de veelgeprezen schelmenroman Donderweg. Als singer-songwriter bracht hij sinds de eeuwwisseling drie albums uit met Nederlandstalige nummers. Jaap toert momenteel met liedjes en poëzie door Nederland. Kringlid en muziekjournalist Marc Stakenburg gaat met hem in gesprek over helden als Tom Waits en Bruce Springsteen, dromen en bedrog en zijn dementerende vader.


Voor dit programma zijn verschillende soorten tickets beschikbaar.

Ben je lid van De Kring?

Ben je (nog) geen lid van De Kring?

Programma:
18.15 - Inloop, bar
19.00 - Interview, ClubUP
20.15 - Samen eten (optioneel)

Over Bambalam
In Bambalam neemt Jaap Boots de lezer mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen. In toegankelijke gedichten en met soepele stijl laat hij zien hoe artiesten als Jerry Lee Lewis, Tom Waits, Martha Reeves, Nick Cave, David Bowie, Iggy Pop en Bruce Springsteen maar ook bands als Echo &The Bunnymen, The Smiths, Oasis en AC/DC de soundtrack van zijn leven vormen.

"100% herkenbaar en invoelbaar...impulsieve, bijna Gonzo-achtige stijl...door drank, drugs en dromen gekleurde wereld...extra tot leven gewekt door de illustraties van Erik Kriek...doe het maar eens."
- OOR

"Onpretentieuze parlando-stijl waarin Boots zijn liefde betoont aan het ruige leven voor, op en achter het podium."
- De Volkskrant 

"De scherpe poëzie van Boots gruist, piept, giert, stoomt en knarst precies zoals goede rock ‘n roll dat doet...met soms even de nodige stilte om vervolgens weer oorverdovend door te denderen. De zwart-wit tekeningen van Kriek geven alles nog meer kleur. Heerlijk."
- Eric Corton

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda