Cultuur
Hemminkways De Kringreis | Biënnale van Sharjah

Ook dit jaar organiseert Hemminkways weer een De Kringreis. Dit keer naar de biënnale van Sharjah, van 5 t/m 11 juni 2023.

Sharjah Biennial 15: Thinking Historically in the Present brengt meer dan 150 kunstenaars en collectieven uit meer dan 70 landen samen voor de 15e editie en het 30-jarig jubileum van de Sharjah Biënnale. Bezoek Sharjah Biennial 15 met Hemminkways en ontdek meer dan 300 kunstwerken en een programma met performance, muziek en film op 19 locaties in 5 steden en dorpen in het emiraat: Al Dhaid, Al Hamriyah, Kalba, Khorfakkan en Sharjah.

Bedacht door wijlen Okwui Enwezor en samengesteld door Hoor Al Qasimi, directeur van Sharjah Art Foundation, reflecteert Sharjah Biennial 15: Thinking Historically in the Present op Enwezors visionaire werk. Hij transformeerde de hedendaagse kunst en heeft dit doorgevoerd bij instellingen en biënnales over de hele wereld. Hoor Al Qasimi interpreteert en herziet het titulaire voorstel van de overleden denker om het verleden kritisch te centreren binnen het hedendaagse moment.

Dit is de eerste De Kringreis van Hemminkways waarbij de biennale van Sharjah wordt aangedaan. De reis wordt gecombineerd met een paar dagen Dubai.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de reis en het programma vind je op de website van Hemminkways.

Inschrijven kan tot vrijdag 8 maart.

Vragen? Neem dan contact op met info@hemminkways.nl of bel 06-53374507.

Meer informatie over de biënnale van Sharjah vind je hier.

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda