Muziek
Jazz | Ben Fitzpatrick

Op woensdag 28 september speelt Ben Fitzpatrick op De Kring. Hij wordt begeleidt door vaste Kringkracht Timothy Banchet (piano). Na de openingsset leiden zij de mooiste jamsessie van Amsterdam.

Eerder dit jaar is Ben Fitzpatrick aangenomen als eerste tenorsaxofonist bij de WDR Big Band in Duitsland. Een uitzonderlijke prestatie, gezien zijn leeftijd; doorgaans selecteert de band uit het wereldwijde aanbod van kandidaten musici die al langer carrière maken. Ben sloot afgelopen jaar zijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam af. De WDR Big Band is een van de beroemdste bigbands in Europa, die over de hele wereld optreedt. Met een internationale line-up bestrijkt de band het hele spectrum van de jazz en aanverwante muziek, van traditionele jazz tot aan avant-garde.

Daarnaast won Fitzpatrick met zijn quintet de grote winnaar van de Grachtenfestival Jazz Competition: "In de finale werd de vakjury omver geblazen door de volle, energieke sound van het quintet en prezen zij de leiderschapskwaliteiten van Ben als frontman. Dit is er eentje voor de toekomst dus!"

Aanvang - 21:00

De Jazzavond is, zoals alle Kringactiviteiten, gratis toegankelijk voor Kringleden.

Ben je nog geen lid van De Kring?

o  Reguliere entree: €10,-

o  Op vertoning van je studentenpas: €5,-

o  Neem je deel aan de jamsessie? Gratis toegang

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda