Muziek
Jazz | Pablo Castillo

Iedere woensdag is De Kring het decor voor zowel aanstormend als gearriveerd jazztalent. Op woensdag 23 november wordt de sessie geopend Pablo Castillo. Hij wordt begeleid door Joan Fort (gitaar), Cas Jiskoot (bas) en Tim Hennekes (drums). Na zijn openingsset leidt Castillo de mooiste jamsessie van de stad.

Over Pablo Castillo

Pablo Castillo, geboren in Barbate (Cádiz), kwam al vroeg met muziek in aanraking doordat de flamenco diep geworteld in zijn familie zit. Hij werd gegrepen door de trompet en ontdekte vanuit die muzikale basis de jazz. Hij kreeg les van Manuel “Lipi” Calvo en Manolo Perfumo, die hem bij zijn eerste stappen op dit nieuwe pad hebben begeleid.

Op 21-jarige leeftijd besloot hij naar Amsterdam te verhuizen om zijn opleiding voort te zetten aan een van de meest prestigieuze conservatoria van Europa. Daar kreeg hij les van docenten als Terell Stafford, Alex Sipiagin, John Clayton, Gerard Clayton, Gregory Hutchinson, Mark Turner, Jeremy Pelt en Jarmo Hoogendijk.

Pablo heeft al opgetreden op verschillende internationale festivals, waaronder Cádiz Jazz Festival (Spanje), Sevilla Jazz Festival (Spanje), Cork Jazz Festival (Ierland) en Heerde Jazz Festival (Nederland). Momenteel maakt hij deel uit van bands als The Fried Seven, Valmaggia Project, Peter Beets New Jazz Orchestra, Martín Verde quintet, Chris Muller big band en The Agapornis.

Aanvang - 21:00

De Jazzavond is, zoals alle Kringactiviteiten, gratis toegankelijk voor Kringleden.

Ben je nog geen lid van De Kring?

o  Reguliere entree: €10,-

o  Op vertoning van je studentenpas: €5,-

o  Neem je deel aan de jamsessie? Gratis toegang

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda