Muziek
Jazz | Joan Fort & Timothy Banchet

Op woensdag 8 februari verwelkomen we Joan Fort & Timothy Banchet op De Kring. Na de openingsset leiden zij de mooiste jamsessie van Amsterdam.

Joan Fort

Joan Fort komt oorspronkelijk uit Catalonië, Spanje en woont nu in Amsterdam. Je kunt hem kennen van The Dam Jawn feat. Dick Oatts, Eladio Reinón & Joan Fort Quartet, Tomek van Leeuwen Quintet, maar speelt in nog veel meer bands als begeleider - sideman.

Tijdens zijn muzikale carrière heeft hij gespeeld met beroemde muzikanten zoals Dick Oatts, Bill McHenry, Benjamin Herman, Fèlix Rossy, Jasper Blom en nog veel meer.

Gespeeld heeft hij op (internationale) festivals en clubs, zoals Chris' Jazz Café, Bimhuis, Voll-Damm International Jazz Fest.

Meer over Joan Fort kun je vinden via: https://www.joanfort.com/about

Timothy Banchet

Hij kwam al vroeg in aanraking met jazz, soul en gospel. De muziek die hij hoorde probeerde hij op de piano uit te zoeken. Timothy Banchet: altijd onder de indruk van jazz besloot hij op 17 jarige leeftijd dat hij zich op jazz-piano wilde richten.

Hij speelt in verschillende formaties in uiteenlopende stijlen en hij heeft een eigen groep met Danny William en Jamie Peet, waarin ze alle muzikale geluiden die ze tot nu toe hebben gehoord proberen. Dit zijn met name jazz en moderne urban music geluiden, die ze samenvoegen tot een geheel.

Timothy speelde tot nu toe o.a. met: Phillip Harper, Ignacio Berroa, Reinier Baas, Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Karen Bernod.

Meer weten over Timothy Banchet? Dat kan via: https://jazznu.com/jazztafette/timothy-banchet-rondetijd-5-1972/


Aanvang - 21:00

De Jazzavond is, zoals alle Kringactiviteiten, gratis toegankelijk voor Kringleden.

Ben je nog geen lid van De Kring?

o  Reguliere entree: €10,-

o  Op vertoning van je studentenpas: €5,-

o  Neem je deel aan de jamsessie? Gratis toegang

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda