Activiteit
KringLoop | Een onderwijshistorische wandeling van Hilversum naar Laren

Beste Kringlopers,

Wietske en Uulkje nodigen jullie uit voor weer eens een wandeling buiten de stad op 26 maart 2023. We lopen dan zo’n 15 km van Hilversum naar Laren. We zijn op tijd thuis om de laatste Leden koken voor Leden maaltijd van De Kring mee te maken, dat willen we niet missen! Daarom beginnen we voor ons doen een beetje vroeg.

We nemen de trein van 10.15 vanaf Station Zuid en komen om 10.36 aan op Station Hilversum. Daar beginnen we de wandeling. Onze eerste pleisterplaats is al zo’n drie kwartier later: restaurant Parc. Daar drinken we koffie en daarna lopen we verder door Hilversum naar de heide.

Het is een onderwijswandeling uit het boekje van Sjoerd Karsten en Yolande Emmelot, getiteld Op Schoolreisje, tien onderwijshistorische wandelingen. Uit dat boekje doen we de Gooiwandeling van ongeveer 15 km. De nadruk ligt tijdens deze wandeling op schoolgebouwen van Dudok en Duiker te Hilversum en de pedagogische aanpak van verschillende scholen: de School der Toekomst, het Montessori onderwijs, de Humanitaire Scholen en de Gooische School.

En wat heel leuk is: de beide schrijvers lopen mee om hier en daar iets te vertellen over zowel de schoolarchitectuur als de bijzondere pedagogische aanpak op deze scholen. Welkom Sjoerd en Yolande!

We lunchen onderweg, dus neem brood en drinken mee.

Theedrinken doen we op de heide bij theehuis Het Bluk.

Om 16.55 uur nemen we de bus in Laren naar station Hilversum. Daar pakken we de trein naar Station Zuid. Dan naar het Leidseplein waar we eten op onze eigen sociëteit.

Treinen:

  • Heen: 10.15, Station Amsterdam Zuid, spoor 2, Intercity naar Amersfoort. Aankomst in Hilversum: 10.36 uur.
  • Terug: 16.55 bus 108 naar Station Hilversum. Aankomst aldaar: 17.12 uur. Dan nemen wede trein van 17.24, spoor 5, naar Amsterdam Zuid, waar we om 17.45 aankomen. We gaan dan ofwel met lijn 5, ofwel met de fiets naar het Leidseplein. We zien elkaar weer bij De kring, waar we een grote tafel voor onze groep hebben gereserveerd.

Ieder koopt zelf een kaartje voor het diner. Dat doe je via deze link.
Een maaltijd plus toetje kost €19,-. Er is altijd een vegetarische variant.

Geef je op bij Wietske of bij Uulkje, uw organisatoren van dienst voor deze dag. Vertel erbij dat je mee gaat eten en dat je daarvoor zelf een kaartje zult kopen.

Wij hebben er zin in!

Wietske Miedema en Uulkje de Jong

P.S.1:we kunnen de wandeling zo nodig inkorten en een half uurtje eerder met bus 109 naar Amsterdam vertrekken. Dat besluiten we ter plekke!

P.S.2: je kunt ook van en naar het Centraal Station Amsterdam reizen en het zo uitkienen dat je ongeveer tezelfder tijd als de anderen aankomt. Laat dat vooral ook even weten!

Wellicht ook leuk

No items found.
Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda