Expositie
Uitreiking nieuwe Kringprent

‘Verloren onschuld’  foto collage van Annelies Rigter

Na jarenlang in het onderwijs gewerkt te hebben besluit Annelies Rigter haar passie voor fotografie en reizen te volgen. Als fotografe van het reizend Ballongezelschapstheater komt ze, begin jaren tachtig, in India terecht. Het kleurrijke, met spiritualiteit doortrokken Indiase leven wordt haar grootste inspiratiebron. Annelies reist vele malen dwars door India en dat heeft  in de loop der tijd talloze artikelen en tentoonstellingen opgeleverd.

Beeldbewerking

Eind jaren negentig nodigt de eigenaar van het fotolaboratorium Soeverein een aantal bekende fotografen uit om nieuwe apparatuur voor beeldbewerking uit te proberen. Beeldbewerking was destijds een revolutie in de fotografie. Wat je nu achter je laptop doet met photoshop, was toen een kwestie van apparatuur op kamerformaat. Annelies leert er beelden manipuleren en bewerkt foto’s uit haar reisreportages. Maar het ín grijpen in de werkelijkheid’ gaat haar tegenstaan en ze beseft dat deze technieken de deur openen naar het scheppen van een eigen werkelijkheid: de kunstfoto.

Prijsvraag

In 2001 schrijft Het Bijbels Museum een prijsvraag uit met als motto: Zie, Ik maak alles nieuw. (Openbaringen 21)  Annelies doet hieraan mee met haar fotocollage ‘Verloren Onschuld’, een surrealistische, door Dali geïnspireerde voorstelling waarin niks is wat het lijkt: alle elementen van deze voorstelling zijn apart gefotografeerd en later samengevoegd. Een intrigerende ‘niet bestaande’werkelijkheid – goede keuze voor een Kringprent.

Presentatie is in handen van de Kringleden Renee Simons die Annelies zal interviewen en Remko Spaan die de Kringprent officieel zal uitreiken.

Aanmelden kan via deze link. (er zijn maar 34 plaatsen i.v.m. corona)

De kringprent is te koop voor €200,- per stuk, en er zijn maar 20 exemplaren te koop.

Mocht je willen blijven eten na het gesprek, kun je een tafeltje reserveren via deze link.

Wellicht ook leuk

No items found.
Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda