Film
Filmvertoning | Memento Vivere

Op vrijdag 30 december vertoont De Kring de film Memento Vivere (2022) van Kringlid Froukje Romkema.
Froukje is een van de jongste leden die De Kring rijk is en maakte deze film in het kader van haar afstuderen van de kunstacademie.

Over Memento Vivere
"Een ding is zeker in het leven, hoe graag wij ons zelf ook zouden willen vereeuwigen, we gaan allemaal uiteindelijk dood. Iets wat zo zeker is en tevens vol onzekerheid zit. Een gegeven waar al vele kunstwerken aan toegewijd zijn. Meer dan 60 jaar geleden tijdens een opdracht van een kunststudent in Amsterdam gebeurde er iets opmerkelijks. Die kunststudent was mijn opa. Dat ‘iets’ is iets waar ik, zijn kleindochter, mee op onderzoek ga. Zo komt mijn hedendaagse memento mori, ook wel mijn ‘memento vivere’ tot stand. Over de vergankelijkheid van ons bestaan. Want wanneer ben je echt dood? Als je naam voor het laatst genoemd is? En van wie ben je als jij er niet meer bent? En wat nu als we de focus niet leggen op de dood maar juist op het leven?"

Over Froukje Romkema
"Als maker ben ik gegrepen door verhalen uit de werkelijkheid. De verwachte, maar ook onverwachte gebeurtenissen die het leven, de mens en maatschappij inspireren mij. Door mijn tweede studie, rechtsgeleerdheid, bevind ik mij in twee verschillende werelden, de een is strikt, vol regels, wetten en kaders. De ander vogelvrij, open en volledig buiten de lijntjes. Ik ben gefascineerd door de raakvlakken en breekpunten en beoog deze verschillende perspectieven in mijn werk te kunnen verbinden."

Reserveer hier je plek!

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda