Talkshow
Poetin en de identiteitscrisis van Rusland

Clairy Polak interviewt Hella Rottenberg naar aanleiding van haar onlangs verschenen boek Z. Hoe Poetin Rusland weer groot wilde maken.

Het einde van de Sovjet-Unie en het communisme in 1991 betekende het einde van de Koude Oorlog en het begin van een tijd van vrede en vrijheid in Europa. De invasie van Oekraïne draaide de klok terug naar conflict en dictatuur. Er zijn veel redenen waarom Poetin een ongeprovoceerde oorlog tegen Oekraïne is begonnen, maar de belangrijkste ervan is dat Rusland er niet in geslaagd is een nieuwe nationale identiteit te vinden. Clairy Polak zal hierover en over Oekraïne, Europa en de oorlog in gesprek gaan met Hella Rottenberg.

Programma

  • 18:30 - Inloop
  • 19:00 - Aanvang programma
  • 20:15 - Einde programma
  • 20:30 - Programmadiner (optioneel)

Tickets

Voor dit programma zijn verschillende soorten tickets beschikbaar.

Aanvullende informatie

Hella Rottenberg is journalist. Tijdens de Sovjet-inval in Afghanistan studeerde zij in het toenmalige Leningrad. Later versloeg ze als correspondent voor de Volkskrant het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Ze is een van de oprichters van het kennisplatform Raam op Rusland. In 2018 stond haar boek De sigarenfabriek van Isay Rottenberg op de shortlist van de Libris Geschiedenisprijs.

Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda