Theater
Theaterdiner | Seks(e)(n) van mugmetgoudentand & Cie de Koe |

Seks(e)(n) gaat over hokjes en labels, over definities en appropriaties, over vrijheid en maakbaarheid. Vier mensen banen zich een weg door een lexicon van nieuwe en oude termen, proberen die te grijpen en te verfijnen. In Seks(e)(n) gaat het erom steeds onderweg te zijn, in de sprong. Bovenal is Seks(e)(n) een opening.

De KOE zet de genderverhoudingen op scherp. Gedaan met de ongelijkheid, niet langer moet één vrouw (Natali Broods) zich weren tegen twee mannen (Peter Van den Eede en Willem de Wolf). Want ze nodigden een vierde uit: Lineke Rijxman, theatermaakster bij mugmetdegoudentand.

In 1809 schrijft Goethe zijn Die Wahlverwandtschaften. Vier personages - het echtpaar Eduard en Charlotte, een vriend van Eduard, en Charlotte’s nichtje Ottilie - plant hij neer op een landgoed, en hij observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten? Of zijn hun beslissingen rationeel, hebben ze een vrije wil? Een soort negentiende-eeuwse Temptation Island dus.

In Seks(e)(n) wordt het boek volledig uitgekleed. Met dezelfde ingrediënten – twee mannen, twee vrouwen, een tuin – beginnen de vier makers aan een totaal nieuw experiment, in een eigentijds klimaat.

Programma:
18:00 uur | Aanvang diner met inleiding
20:00 uur | Lopen we over naar Theater Bellevue
20:30 uur | Aanvang voorstelling

Dit theaterdiner is UITVERKOCHT.

Het eerst volgende theaterdiner is op 12 december. Dan gaan we naar Christine van Stralen, de musical.

Wellicht ook leuk

No items found.
Terug naar de homepagina
Terug naar de agenda