Datum

25

March

31

January

100 jaar Kring Iconen

Vanaf 25 maart 2022 te zien bij De Kring in Amsterdam.

Kunstenaarssociëteit De Kring viert in 2022 haar 100-jarig jubileum. Sinds 1922 is De Kring een hoofdstedelijke huiskamer die wordt bevolkt door kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en journalisten. Al die opeenvolgende generaties vierden er feest en deelden er lief en leed en dat doen ze nog steeds. En belangrijker: wat gebeurt op De Kring, blijft op De Kring. Nu is er een unieke kans op een inkijkje in die wereld van levenskunstenaars.

Maakt dit nieuwsgierig? Dat waren Kringleden Hester Jenkins en Martha Visser ook. Ze doken in boeken, haalden herinneringen op met kunstenaars, hun erven en andere Kringleden. Vervolgens maakten ze een selectie uit het werk dat is gemaakt door een breed palet aan schilders, bohémiens, fotografen, cartoonisten, activisten en grafisch ontwerpers. Het is een selectie die rechtdoet aan de lange, rijke en soms obscure geschiedenis van De Kring.

Met gepaste trots presenteert De Kring op 25 maart a.s. de tentoonstelling Kring-Iconen. Er wordt werk getoond van grote kunstenaars zoals Jeroen Henneman, Jacqueline de Jong, Phil Bloom, Ed van der Elsken, Wim T. Schippers en vele anderen.

De catalogus van de expositie is te koop bij de receptie van De Kring.

De online catalogus is hier te vinden.

Kring Iconen 25 maart 2022 – 31 januari 2023

Openingstijden voor niet-Kringleden: ma – vr 17:00 – 18:00