Datum

1

January

31

December

De Kringprent

Al sinds 2013 worden in opdracht van De Kring en de redactie van het Kringmagazine prenten gemaakt door kunstenaars en fotografen die lid zijn van De Kring, maar ook wel door niet-leden. Dankzij de inspanningen van Hans Brinkman, voormalig galeriehouder, leidde dit tot een collectie van 34 prenten. De ‘prent van het moment,’ wordt als omslag van het Magazine van de sociëteit gebruikt en is bij het tweemaandelijkse verschijnen daarvan te koop. De meeste eerder kringprenten zijn nog steeds te bestellen.

Het gaat om prenten met een flink formaat (56 x 71 cm) die in een zeer kleine oplage van 20 stuks worden gedrukt. Zolang de voorraad strekt zijn de genummerde en gesigneerde exemplaren voor de zeer kleine prijs van € 200,- te bestellen via lidewij@kring.nl.

Een unieke en zeer betaalbare toevoeging aan uw verzameling! U hoeft geen lid van de Kring te zijn om een prent te kopen.

Van de volgende kunstenaars is een Kringprent verschenen:

Berend Strik, Hans Brinkman, Katrin Korfmann, Bob van Blommestein, Peer Veneman, Marieke van Diemen, Hein de Vries, Peter Verhaar, Klaas Gubbels, Joseph Semah, Ab van Hanegem, Julia Winter, Gijsbert Hanekroot, Inger Kolff, Ronald Berning, Greet Weitenberg, Hugo Kaagman, Willeke van Thijn, Harry de Winter, Wil Hagenaars

Afbeelding Berend Strik