Datum

23

September

27

September

Manifesta reis

MANIFESTA13

Voor de dertiende editie vindt Manifesta voor het eerst plaats in Frankrijk in de stad Marseille in 2020. Er is geen betere stad dan Marseille om het onderzoek en de discussie van Manifesta over de uitdagingen waarmee Europa vandaag wordt geconfronteerd, verder uit te breiden. Manifesta13 Marseille stelt voor om samen te werken met bestaande culturele instellingen en verenigingen, zowel symbolisch als praktisch, door verschillende stemmen te introduceren en hun verhalen uit te breiden. Met deze ambitie ontvouwt Manifesta13 Marseille zich via locatie specifieke artistieke opdrachten, uitvoeringen en stedelijke interventies om nieuwe vormen van samenzijn te bedenken: Traits d’union.s.

Het hoofdkantoor van Manifesta13, Espace Manifesta 13, bevindt zich in een van de meest iconische historische en centrale gebouwen in Marseille, de voormalige Espace Culture in 42 la Canebière. De ruimte zal er een zijn voor ontmoetingen en uitwisselingen en verwelkomt de buurt en zijn bewoners. Het Artistieke Team van Manifesta13 Marseille zal een programmering maken bestaande uit tentoonstellingen, lezingen, debatten, artist talks en zal acteurs uit de hele culturele sfeer uitnodigen om de voormalige Espace Culture over te nemen. Manifesta13 Marseille is verdeeld in drie verschillende, maar toch verbonden, programma's die in de afgelopen twee jaar zijn gemaakt en voortdurend in ontwikkeling zijn. In het hart van Manifesta 13 Marseille staat de Traits d’union.s, het toonaangevende tweejaarlijkse programma, geconceptualiseerd en samengebracht door het artistieke team van Manifesta, bestaande uit vier uitstekende beoefenaars op hun gebied van hedendaagse kunst en architectuur. Traits d’union.s zal op 7 juni officieel zijn deuren openen voor het grotere publiek, maar zal vanaf oktober 2019 ook een openbaar programma hebben in de aanloop naar de tweejaarlijkse.Ten tweede het Le Tiers-programma, een initiatief van de afdeling Educatie en bemiddeling van Manifesta dat is opgezet samen met docenten, bemiddelaars, kunstenaars, onderzoekers, docenten en andere inwoners van Marseille. Het programma is een verzameling met elkaar verbonden op onderzoek gebaseerde projecten die zich vanaf september 2019 in de stad zullen ontvouwen. Ontdek hier het programma.Ten slotte, Les Parallèles du Sud, onderpand projecten en evenementen van Manifesta die de overvloed aan rijke en diverse culturele initiatieven in Marseille en de regio benadrukken, terwijl tegelijkertijd ook internationale creatieve deelnemers worden getoond die tijdelijk naar Zuid-Frankrijk verhuizen om te zijn onderdeel van Manifesta 13 Marseille. Les Parallèles du Sud loopt gedurende de tweejaarlijkse periode.

HEMMINKWAYS

Eerst vanuit Amsterdam en nu alweer jaren vanuit Zutphen organiseren en ontwikkelen we bijzondere reizen voor culturele organisaties,onderwijs, overheden en bedrijven. We zijn een klein specialistisch bedrijf waar persoonlijke aandacht en detaillering prioriteit heeft. Dit hopen wij uitte dragen in al onze reizen. Voor de Kring hebben we al meerdere reizen georganiseerd met heel veel plezier en enthousiasme.

Manifesta, een tweejaarlijkse traditie.

Al een aantal jaren organiseren we ook reizen naar Manifesta– deze keer in Marseille.

Monique Hemmink : ‘De internationale kunstmanifestaties vormen een terugkerend ingrediënt binnen onze organisatie. Ik vind het belangrijk om mensen de kans te geven om geconcentreerd deel te nemen en tegelijkertijd de steden te bezoeken met gelijkgestemden. Na een dag intensieve kunstbeleving is het fijn om je individueel terug te trekken in een lokaalrestaurant of het gezelschap te kiezen om over de dag na te praten’.

Aanmelden kan bij info@hemminkways.nl of via
0575-512562

 

DATUM               23/27 september 2020  (KLM)

23 sept.               Amsterdam – Marseille   10.50 – 12.40
27 sept.               Marseille   -Amsterdam    12.30– 14.30

HOTEL               Hotel Maison Montgrand bij Vieux Port

Een goed gelegen hotel in de buurt van aantal Manifest venues. De kamers zijn compact en van alle gemakken voorzien. Bij mooi weer wordt het ontbijt in de tuin geserveerd.

REISSOM  € 685,- p.p. gebaseerd op 25 tot 30 personen  

INBEGREPEN
Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Marseille  en v.v. verzorgd door H.Logistics.
Luchthavenbelastingen en toeslagen (onder voorbehoud)
Transfer per eigen bus van vliegveld naar hotel en v.v.
Toegang Manifesta voor 3 dagen
1 x rondleiding Manifesta met lokale gids
1 x architectuur wandeling Marseille
4 overnachtingen met ontbijt
Reisbegeleiding vanuit Nederland
BTW regeling EU reizen
Garantieregeling.

Single toeslag is € 260,- voor 4 nachten
( double for single use – dus geen kleine single kamer )

Met hartelijke groet

Monique Hemmink

Hemminkways