Door:

Marij Sloothaak

Marij Sloothaak

De guilty pleasure van… Dana Ponec

(geen foto's bij artikel)

Een guilty pleasure is een heimelijk genoegen. Wat een heerlijk fenomeen! Het is het stiekeme genieten van iets dat eigenlijk niet kan, waar je je een tikje schuldig over voelt. Want het hóórt niet. In deze rubriek gaan Kringleden met de billen bloot. Deze keer Dana Ponec.

Een beeld uit Say yes tot the dress England, dat in Nederland wordt uitgezonden door TLC. Voor de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VN8AZbEtAuQ 

Dana, wat is jouw guilty pleasure?

“De televisieserie Say yes to the dress. En dan met name de Britse variant.”

Oh, echt?

“Voor wie het niet weet: Say yes to the dress is een reality televisieserie waarin aanstaande bruiden op zoek gaan naar de perfecte trouwjurk. Echt smullen! De sfeer, de entourage, spanning, de jurken, de onzekerheid en de ultieme ijdelheid. De belofte van ‘de dag van je leven’. Eén dag prinses zijn. Het gedoe met die vroegere stylist van prinses Di en die ruches en die kantjes en die strikjes. Ik heb zelf helemaal niets met trouwen, echt niet, maar hier kan ik helemaal in verdwijnen.”

En hoe uit zich dat dan?

“Met opgetrokken benen met koffie op de bank, dochter en poezen erbij en even helemaal weg zijn.”

Hoe is het ontstaan?

“Ik denk dat het wel iets te maken heeft met mijn jeugd. Ik woonde in Praag, om de hoek bij een prachtige kerk. Mijn moeder moest vaak studeren, en als ik me dan verveelde ging ik bruidjes kijken in de kerk. Een klein meisje dat even wilde wegdromen… Jaren geleden, toen ik eens grieperig zappend op de bank lag, stuitte ik op Say yes tot the dress. En ik was verkocht. Voor mij de ultieme remedie tegen verveling dus!”

Dana Ponec is architect en samen met Katja de Winter (ook Kringlid) eigenaar van architectenbureau Ponec de Winter.

Hoe lang heb je deze guilty pleasure nu al?

“Minstens 10 jaar.”

Voel je je er schuldig over?

“Ik moet zeggen, vroeger geneerde ik me er meer voor. Zo van: had ik nu echt niets beters te doen dan naar dat stomme programma te kijken? Kan ik mijn tijd niet beter besteden? Maar ja, bingewatchen is tegenwoordig een geaccepteerd fenomeen.”

Wie weet nog meer van jouw guilty pleasure?

“Mijn dochter is dus de grote medeplichtige. En zij heeft het hele studentenhuis waar ze woont met het Say yes to the dress-virus besmet. Vooral de jongens zijn hooked. Waarschuwing: één keer kijken naar SYTTD en het wordt een verslaving. Dus Kringleden, pas op! Ga niet kijken naar aanleiding van dit artikel!”

Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal