Door:

Tjadine Stheeman

Tjadine Stheeman

‘Hier ligt Mijn eerste moord’

Het Nachtkastje
(geen foto's bij artikel)

Een nachtkastje zegt veel over iemand. Ligt er een stapel Russische literatuur en een leesbril, of alleen een gebruikte tissue en een puzzelboekje? Leer aan de hand van hun nachtkastje de leden en medewerkers van De Kring beter kennen. Deze keer: Annabel van Ditmar.

Naam: Annabel van Ditmar.

Leeftijd: 69.

Werk: voorheen filmproducer, nu als zzp’er organisator van (kleinschalige) evenementen.

Opleiding: Alliance Française Parijs, NIMA A en B (marketing en reclame), certificaat opleiding Mediation en de Levensschool!

Vrije tijd: altijd te vinden in het Westerpark om te sporten, rennen, wandelen en tafeltennissen. Maar ook vaak in die buurt om te borrelen en/of te eten.

Woonsituatie: Annabel woont in een groot appartementencomplex aan de Van Limburg Stirumstraat vlak bij het Westerpark. Na veel wikken en wegen heeft ze zes jaar geleden besloten zich in te schrijven voor een seniorenwoning, omdat ze naarstig op zoek was naar woonruimte. Inmiddels is ze de trotse bewoonster van een licht paleisje op de derde verdieping, met balkon op het zuiden, in een buurt met een grote variëteit aan mensen, winkels en horeca en waar men elkaar vaak kent en gedag zegt. Na vele grachtenpandomzwervingen voelt ze zich hier erg senang en goed op haar plek.

Hoe ziet jouw nachtkastje eruit en wat ligt of staat er zoal?

“Even kijken, hoor. Naast de lamp de wekker, een boek en handcrème. In het open vak liggen tissues, lavendelslaapmasker, massageolie, tv-afstandsbediening, leesbril, Deep Sleep Pillow-spray, vaseline. Uit ruimtegebrek staat er onder het nachtkastje nog een rieten mandje met diversen…”

Welke boeken liggen er en hoe lang al?

“Op mijn nachtkastje ligt Mijn eerste moord, een fantastische verhalenbundel van Martin Michael Driessen, net gelezen voor onze Kring-leesclub. Het volgende boek is De wereld is niet stuk te krijgen van de Russische schrijver Maxim Osipov, waar ik net enthousiast in ben begonnen.”

Wat is je ritueel voor het slapengaan?

“Na lezen en/of tv kijken, make-up verwijderen, klassieke muziek luisteren tijdens wat computerspelletjes en kamillethee drinken, probeer ik soms met wat hulpmiddelen de slaap te vatten. Mijn aanrader: Droomsap!”

Verandert er wel iets aan de samenstelling op je nachtkastje? Komen er spullen bij of verdwijnt er weleens iets? Andere boeken, een nieuwe lamp of iets dergelijks?

“Nauwelijks. Ik heb laatst wel nieuwe rotanlampen gekocht die mooi zwoel licht geven, ook voor aan de kant van mijn logés. Mijn favoriete gelezen boeken en mooiste foto- en kunstboeken liggen onder m’n glazen tafel in de woonkamer. Show off, haha!”

Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal