Door:

Harm Botje

Harm Botje

Hoe gaat het met het gedenkboek voor ons 100-jarig jubileum?

(geen foto's bij artikel)

Rudie Kagie en Marius van Leeuwen werken hard aan de totstandkoming van het jubileumboek dat volgend jaar verschijnt als De Kring 100 jaar bestaat. Hieronder bericht van de heren over de voortgang van hun project.

Het duurt nog even, maar als De Kring op 23 september 2022 zijn honderdste verjaardag viert, zal het feestgedruis het Kleine-Gartmanplantsoen heviger doen trillen op zijn grondvesten dan het geval was toen daar de heipalen voor de nieuwe fietsenstalling de grond in gingen.
De voorbereidingen voor het eeuwfeest zijn begonnen. Dat geldt zeker ten aanzien van de ‘stoeptegel van een gedenkboek’, een kloek gebonden uitgave op grootformaat, ongeveer 360 pagina’s dik, royaal geïllustreerd, dat een vrolijke optocht boordevol historische informatie, hilarische anekdoten en hartstochtelijke herinneringen belooft te worden.
Om deze ambitieuze uitgave mogelijk te maken, was het nodig dat minimaal 300 belangstellenden alvast zouden intekenen. Nu dat doel met glans werd bereikt, is er geen weg meer terug: we gaan geschiedenis schrijven.
De makers brachten daartoe inmiddels de nodige dagdelen door te midden van vergeelde folianten en stoffige documenten van het Kringarchief, dat is ondergebracht bij het Stadsarchief Amsterdam.
De aanvullende beeldresearch is in volle gang, zo ook interviews met vooraanstaande leden die zich vrijwel unaniem herinneren dat veertig jaar geleden al de mare ging dat het vroeger leuker was op de sociëteit – een nostalgische klaagzang die waarschijnlijk tot in eeuwigheid zal blijven klinken.
Het boek kost op voorintekening slechts € 39,90. Na verschijning zal de prijs omhoogschieten tot de reële marktwaarde van € 49,90.

Belangstelling? Stuur een mailtje naar: boek100jaarkring@gmail.com

Rudie Kagie, auteur
Marius van Leeuwen, vormgever

Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal