Door:

Joop Haring

Joop Haring

Elke maand een feestje!

Jeu de Boules op het Museumplein
(geen foto's bij artikel)
De Jeu de Boulers van De Kring in augustus. Vlnr.: Jur, Karin, Pieter, Mariet, Lotte, Lidwien, Joos, Hans, Joop, Willem, Marion, Sultana, Titia en Annabel. Foto: Theo Temmink.

Kring Jeu de Boules op het Museumplein.
Elke derde vrijdag van de maand van 18.00 tot 19.30 uur, zolang het ‘licht’ blijft en droog is. Volgende keer: vrijdag 17 september.

Het is elke keer weer een feest om elkaar te treffen op het Museumplein!
Bepakt met twee Jeu de Boules, een fles wijn en krachtvoer in mijn fietstas, sta ik klaar voor de strijd. Met mijn Kringvrienden, die dit spelletje ook graag spelen, wordt het weer een plezierig gebekvecht wie gewonnen heeft, waarbij soms de rolmaat uitkomst moet bieden om het tumult te smoren.
Time-outs worden met een fluitje aangekondigd door onze wedstrijdleider Machiel, die ervoor zorgt dat ook ‘de wijsheid in de kan stroomt’.
Het labiele evenwicht tussen de strijdvaardige Kringleden onderling, wordt gevonden door het kraken van de meegebrachte noten en een soepele afdronk.
Een  levensverlengende sport dus, die aan het eind van de wedstrijd officieel wordt afgesloten met de uitreiking van hoofdprijs en het ‘omhangen’ van de medailles. Zo wordt van elke derde vrijdag van de maand een feestje gemaakt bij de skatebaan op het Museumplein.

Meld je aan!
Inmiddels hebben zich al 51 Kringleden aangemeld, waarvan er nu 40 in de WhatsApp-groep zitten. Zo kun je zelf aangeven dat je komt spelen. Makkelijk wanneer je samen na afloop nog wilt gaan eten op De Kring. Wel zelf even reserveren!

Wil je ook meedoen met Kring Jeu de Boules? Meld je aan via joopharing@kpnmail.nl

De coördinatie van het Jeu de Boulesteam is in handen van: Lidwien Schweitzer, Machiel van de Woude, Joop Haring en Annabel van Ditmar.

Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal