Door:

Machiel van der Woude

Machiel van der Woude

Jubileum Jeu de Boules Toernooi: De Kring ging als de Brandweer

Verslag
(geen foto's bij artikel)

Net als vijf jaar geleden was er ook nu weer een groot Jubileum Jeu de Boules toernooi op het Museumplein. Deze keer ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze geliefde sociëteit. 

Alles was in gereedheid gebracht, de brandwee rmet wagens, vuur en spuiterijen uitgerukt, toen de regen na een gortdroge zomer roet in het eten dreigde te gooien. Maar zie: de weergoden streken hun hand over hun toch meestal onverbiddelijke hart. Zo werd het op zaterdagmiddag 17 september 2022 helemaal droog en de zon liet zich zien en voelen. Het toernooi kon dus doorgaan met acht teams vernoemd naar de sociëteiten waarmee De Kring warme banden onderhoudt en die op basis van wederkerigheid te bezoeken zijn. Zo stonden om 15.00 uur Arti et Amicitiae, Koninklijke Industrieele Groote Club, PULCHRI, Nieuwspoort, Glasgow Art Club, The Scottish Art Club Edinburgh, The Groucho Club uit Londen én De Kring klaar voor een onvergetelijk evenement, met veel sportieve spanning overladen.

De ballen flitsten vervolgens heen en weer en er werd heel wat afgemeten om de uitslag van de partijen te bepalen. Uiteindelijk, toen alle kruitdampen waren opgetrokken, ging de winst naar de Groucho Club na een zinderende finale tegen Arti. Op de foto’s het winnende team, de runners up, het meten en alle deelnemers die passend bij de status van dit toernooi allemaal een gouden medaille ontvingen. Plus een foto van de slotattractie: zeshonderd mensen in klederdracht. Kosten noch moeite werden dus gespaard voor ons toernooi. En daarna natuurlijk naar De Kring waar onze onvolprezen Diederik een heerlijke maaltijd had bereid.

Een mooie sportieve happening bij elkaar. Dank aan het organiserend comité, bestaande uit Joop Haring, Carla Neijts, Lidwien Schweitzer, Annabel van Ditmar en Machiel van der Woude. Over vijf jaar weer een Jubileumtoernooi op het Museumplein! Tot die tijd maandelijks op die plek oefenen met de Jeu de Boules Kring op de derde vrijdag van de maand. Altijd leerzaam en erg gezellig!

MvdW  

Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal