Door:

Pieter Valk

Pieter Valk

SchilderKring

BinnenKring voor wie zich uit wil leven met verf en kwast
(geen foto's bij artikel)
Foto: Yvonne van Dormael

De Schilderkring organiseert regelmatig bijeenkomsten waarbij samen wordt geschilderd op De Kring of in de buitenlucht. Woensdag 7 juli was het de eerste keer. Het was een groot succes.

De drijvende kracht achter de SchilderKring bijeenkomsten zijn Renée Scheltema, Karin Kooij, Martha Visser en Jurjen Fonteijn. Het idee is dat er iedere eerste woensdag van de maand wordt geschilderd onder leiding van een Kringlid. In de regel vindt een en ander plaats in Club Up maar daarnaast wil de SchilderKring ook bijeenkomsten in de buitenlucht organiseren. De eerstvolgende SchilderKring en plein air vindt plaats op zondag 8 augustus.

Foto: Yvonne van Dormael

 

“De aftrap op 7 juli, onder bezielende leiding van Jurjen Fontein, was een bijzondere en succesvolle avond”, aldus initiatiefneemster Renée Scheltema: “Er waren leuke mensen die mooi werk hebben gemaakt, en Jurjen had echt alles tot in de puntjes verzorgd. Van lege canvassen, ezels, plastic op de grond, materialen als verf en kwasten maar zelfs voorbeelden, schortjes en hoedjes! Hulde aan Jurjen!”.

Het zijn grote schoenen die zijn opvolgers zouden moeten opvullen. De organisatie is daar wel naar opzoek, maar voor nu is besloten om Jurjen opnieuw te vragen een bijeenkomst te organiseren. Vanwege de zomer vindt deze niet op de eerste woensdag, 4 augustus, maar op de zondag erop, de 8e. Om 15.00 uur. Als het weer het toelaat wordt er buiten geschilderd in het Beatrixpark en daarna gezamenlijk genoten van Rendang of een vegetarische optie. Opgeven kan bij Renée via Renee@NormalisOver.org’. Deelname kost €10,- voor de materialen en €15,-voor het eten. Graag aangeven of je mee wilt eten.

De SchilderKring is slechts één van de vele BinnenKringen die onze sociëteit rijk is. Kijk op https://www.kring.nl/binnen voor een overzicht van alle kringen die er zijn.

Foto: Jurjen Fontein

Foto: Jurjen Fontein
Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal