Femke Halsema verrast De Kring

Tijdens het drukbezochte ‘walking dinner’ op 16 september was het woord behalve aan scheidend voorzitter Harm Ede Botje (die tot erelid werd benoemd) ook aan burgemeester Femke Halsema, die een mooie kenschets gaf van De Kring, met uitstapjes naar haar eigen uren die ze vroeger, na haar werk toen op De Balie, op onze sociëteit doorbracht.

Maar de echte verrassing kwam aan het eind, toen ze de kersverse voorzitter Joost Nijsen naar voren vroeg en hem de erepenning overhandigde van de stad Amsterdam. Ze roemde de betekenis van onze sociëteit voor het culturele leven in de hoofdstad, al honderd jaar, en hopelijk nog eens honderd jaar.

De erepenning met oorkonde werd door de Kring-leden onder spontaan gejuich aanvaard, want al zijn en waren we natuurlijk veel te eigenzinnig en autonoom om trots te zijn op zoiets burgerlijks als een onderscheiding: deze betekent wel wat, en zal dan ook opgenomen worden (net op tijd!) in de vitrines van de expositie 100 jaar De Kring op het Stadsarchief, vanaf 16 september te bewonderen.

Meer nieuws

Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal