Sociëteit De Kring zoekt een ervaren zelfstandig werkend kok

De Kring is een besloten sociëteit met leden die voornamelijk werkzaam of actief zijn op het gebied van Kunst, Cultuur en Wetenschap. De sociëteit bestaat sinds 1922 en is gelegen in hartje centrum Amsterdam, uitkijkend op het Kleine Gartmanplantsoen.

De Kring is een ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden uit verschillende (culturele) disciplines. Een plek waar je thuiskomt en je thuis voelt. Geen dresscode, wel tutoyeren. Geen foto’s. Niet bellen. Verder mag (bijna) alles.

Binnen deze veilige omgeving ontstaat een voedingsbodem voor interessante ontmoetingen, gesprekken en ideeën die de leden en potentiële leden meenemen. Een actieve programmering, variërend van jazz in de sociëteitsruimte tot culturele reizen over de hele wereld, beoogt hier een bijdrage aan te leveren èn het verenigingsgevoel levend te houden. Ook het restaurant (met ongeveer 80 zitplaatsen) heeft hierin een functie. Gelet op het huiskamergevoel dat het restaurant bij een grote groep leden oproept, is diversiteit en regelmatige variatie in de menukaart een vereiste. Van A tot Z in eigen keuken bereid, bewust van de oorsprong van ingrediënten en met gebruikmaking van hedendaagse technieken zijn termen die onze kookstijl typeren. Gerealiseerd door een klein hecht team, waarbinnen naast hard werken begrippen als eigenheid, humor en collegialiteit centraal staan.

Ook de nachtclub ‘Club Up’ aan de Korte Leidse is onderdeel van De Kring. De club opent haar deuren voor leden en niet-leden.

Wij zoeken:

Een ervaren kok die zelfstandig een dienst kan draaien, met kennis van de haccp-richtlijnen. Het opstarten van de keuken, controleren van de bestellingen, de mise-en-place met eventuele begeleiding van een assistent, de uitgifte en het bedenken van en bestellen voor de dagschotels zijn hierbij je belangrijkste taken. Je bent creatief en denkt graag mee met het samenstellen van de menukaart. Ook ben je zorgvuldig in de bereiding en de presentatie van gerechten. We zien in jou de volgende eigenschappen graag terug: flexibiliteit, stressbestendigheid, collegialiteit en liefde voor koken. Bovenal zoeken wij een nieuwe, enthousiaste collega die er zin in heeft.

Wij bieden:

- Een salaris conform de Horeca CAO, afhankelijk van leeftijd en ervaring
- Drie à vier diensten per week, met wisselende werktijden
- Toegang tot de programma’s van De Kring & Club Up
- Een gezellige werksfeer
- En een gezellige nazit

Heb je interesse of wil je nog wat meer weten?

Stuur een korte mail met CV naar Diederik Kloosterman, chefkok: diederik@kring.nl

Meer nieuws

Ontdek het Restaurant
Feestje? Huur een zaal