De Kring is een sociëteit voor Kunst, Cultuur en Wetenschap

De Kring heeft 1800 leden uit het culturele, maatschappelijke Amsterdamse leven.

Ons verhaal

Op 23 september 2022 viert De Kring haar honderdjarig bestaan. Al een eeuw lang is De Kring een bruisende sociëteit waar kunstenaars, wetenschappers en zij die werkzaam zijn in de culturele sector elkaar treffen. Het is een huiskamer, een café, een club én een restaurant.

Sinds haar oprichting heeft De Kring altijd een belangrijke rol gespeeld in cultureel Amsterdam. In 1930 vestigde de sociëteit zich aan het Kleine-Gartmanplantsoen. Tot in de jaren zestig was het een van de weinige plekken in de stad die tot in de late uurtjes open bleef. De legendarische feesten hadden een grote aantrekkingskracht op schrijvers, dichters, schilders, beeldend kunstenaars, wetenschappers, acteurs en musici.

Ook vandaag is De Kring een plek om elkaar te ontmoeten. We bieden onze leden een rijke culturele programmering, met zo'n 400 evenementen per jaar: de beste jazzmusici van Nederland komen optreden, de talkshows en debatavonden zijn op het scherpst van de snede, we bespreken boeken en films --en dit alles met een schat aan kennis en ervaring. We delen dit ook graag met de stad Amsterdam, door een deel van onze programmering open te stellen.

Onze kunstcommissie organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen met werk van opkomende of gearriveerde kunstenaars. De expositiewand in ons restaurant is speciaal gereserveerd voor leden van De Kring.  

Lid worden? Klik hier.

Vacatures


Sociëteit De Kring zoekt een coördinator ledenzaken & administratie.
Klik hier voor de volledige vacature.

Sociëteit De Kring zoekt een ervaren zelfstandig werkend kok.
Klik hier voor de volledige vacature.

Sociëteit De Kring zoekt een barvrouwen en mannen, restaurantmedewerkers en afwassers.
Klik hier voor de volledige vacatures.

Doneer

Je kan De Kring met belastingvoordeel steunen. Jouw donatie komt dan ten goede aan één van de programmaonderdelen van de Kringprogrammering:

Kunst: ten behoeve van de exposities sparen wij voor dé perfecte expositiewand.

Onze culturele programmering met lezingen, debatten en gesprekken binnen de  domeinen Kunst, Cultuur en Wetenschap: expertmeetings over duurzaamheid, kritische gesprekken op het gebied van politiek en maatschappij, en persoonlijke interviews met talentvolle makers.

Draag bij aan de digitalisering van het Kring Archief.

Meer weten over schenken aan de Kring? Neem dan contact op met Ester Tas, secretaris bestuur de Kring: bestuur@kring.nl

Hoe dat ook al weer zit met schenken met belastingvoordeel? klik hier