De Kring is een sociëteit voor Kunst, Cultuur en Wetenschap

De Kring heeft 1800 leden uit het culturele, maatschappelijke Amsterdamse leven.

Ons verhaal

De Kring is een huiskamer waar jong en oud elkaar ontmoet aan de bar, in het restaurant of in de eigentijdse Club Up. Loungen, praten, dansen en genieten van exposities, voorstellingen, debatavonden, evenementen en thema-avonden.


Korte historie van De Kring


De Kring is een sociëteit voor kunstenaars, wetenschappers en zij die werkzaam zijn in de culturele sector. Op 23 september 2022 vieren we ons honderdjarig bestaan en al die jaren heeft de Kring een belangrijke rol gespeeld in cultureel Amsterdam. Sinds haar oprichting is de Kring dé plek in Amsterdam waar schrijvers, dichters, schilders, beeldend, kunstenaars, wetenschappers, acteurs en musici elkaar treffen.

De Kring is sinds 1930 gevestigd aan het Kleine-Gartman-Plantsoen, en tot in de jaren zestig was De Kring een van de weinige plekken die tot in de kleine uurtjes openbleef en had daarmee een grote aantrekkingskracht op jonge schrijvers en acteurs, musici en andere nachtvlinders. Het was de plek waar legendarische feesten werden gehouden, werd gegeten en werd gedronken.

Tegenwoordig is de Kring nog steeds een bruisende sociëteit waar de beste jazz-musici van Nederland optreden, waar feesten worden georganiseerd, waar wordt gedebatteerd, boeken besproken en films worden vertoond.

Onze kunstcommissie organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen met werk van opkomende of gearriveerde kunstenaars. De expositiewand in ons restaurant is speciaal gereserveerd voor leden van de Kring.

Deze uitgebreide programmering resulteert in ruim 400 programma's en activiteiten per jaar voor onze leden. Een rijke programmering met een schat van kennis en ervaring. Kennis die we ook graag delen met de stad Amsterdam door een deel van onze programmering open te stellen.

Meer weten over de Kring? Download hier onze brochure.

Lid worden? Klik hier.

Vacatures

De Kring is altijd op zoek naar gemotiveerde mensen.
Op dit moment hebben we de volgende vacatures openstaan:

Horeca medewerker Club up | Bar | Restaurant (betaald)

PR & Marketing (Stage)Heb je interesse in één van onze vacatures of wil je graag meer informatie? Solliciteer door je motivatiebrief en CV met recente foto te mailen of neem contact met ons op:

info@kring.nl of bel ons op +31(0)206236985

Kring Magazine

Het Kring Magazine is het 2-maandelijkse blad dat geschreven wordt door en voor Kringleden.

Doneer

Je kan De Kring met belastingvoordeel steunen. Jouw donatie komt dan ten goede aan één van de programmaonderdelen van de Kringprogrammering:

- Kunst: ten behoeve van de exposities sparen wij voor dé perfecte  expositiewand.

- Onze culturele programmering met lezingen, debatten en gesprekken binnen de  domeinen van de Kring: Kunst , Cultuur en Wetenschap. Expertmeetings over  duurzaamheid, kritische gesprekken op het gebied van politiek en maatschappij,   en persoonlijke interviews met talentvolle makers.

- Draag bij aan de digitalisering van het Kring Archief.

Meer weten over schenken aan de Kring: neem dan contact op met Barbara de Ruijter, penningmeester De Kring: bestuur@kring.nl

Hoe dat ook al weer zit met schenken met belastingvoordeel? klik hier

Stichting

....